To the Revd the Minister of Puddington

Chanter 232A, 30

  1. Residence, curate and lecturer: Ans. 1. I personally reside. 2. Not in ye Parsonage House. 3. but with my son. 4. The reason is old-age, & convenience. 5. I have a Curate, not resident, who has not a licence now, but intends to take out one. His Salary is 25 per annum. 6. No Lecturer.

  2. Other benefices: Ans. But one.

  3. Divine service at other churches: Ans. 1. My Curate Does. 2. At Poghill ye adjoining Parish.

  4. Frequency of divine service: Ans. 1. Once every Lord's day. 2. The reason is ye smallness of ye Living, & antecedent custom.

  5. Frequency of communion: Ans. 1. Four times a Year. 2. The number of Communicants are about a dozen.

  6. Catechising of children: Ans. Between Easter & Whitsuntide.

  7. Church fabric: Ans. These questions I answer in ye affirmative.

  8. Glebe terrier: Ans. This likewise is answered in ye affirmative.

  9. Number of families: Ans. Eleven.

  10. Chapels: Ans. There is no Chapel within my Parish.

  11. Papists, dissenters and meeting houses: Ans. 1. No reputed Papists. 2. A Meeting-House. 3. Presbyterian. 4. The teacher William Watkins.

  12. School, alms-houses, hospital and charitable endowments: Ans. The answer to these questions is negative.

  13. Charity: Ans. 1. A donation of 20. Interest duly paid. 2. Another donation of 12. intended for keeping two poor children at School; the person, with whom it is deposited, keeps one year but 1 at school for 6/. the next two for 12/.

    Priest's orders and institution: My Priest Orders are dated Sepr 25th 1715
    My Institution bears date Decr 10 1719

    My Address is Revd Mr Bere at Puddington, near Tiverton.